Bättre sent än aldrig

Imorse kom Håkan som vanligt och väckte mej, jag brukar stiga upp kvart över fem, men han var lite tidigare, sex minuter över, så jag låg kvar och drog mej lite. Han har en klocka där digitalsiffrorna lyser rött uppe i taket, eller vad man nu riktar den mot, så jag brukar titta upp dit för att se så jag inte ligger för länge, men denna morgon drog han upp persiennerna så att Vilma kunde sitta och titta ut, så det blev helt enkelt för ljust och jag såg ingenting.
Jag steg upp, gick ner och fixade till mej och åt min frukost bestående av havrefras med mjölk och en kopp kaffe. Sen gick jag upp för att klä på mej och såg då en hoper svalungar sitta på balkongräcket. Jag ropade på Håkan och han kom upp och tittade. Sen gick jag ner och hämtade mobilen för att kunna ta kort och Vilma hängde med upp så hon fick se dem och då hämtade jag Valle så han också fick se dem. Ja, som ni förstår så har vi inte haft nån brådska. Vi brukar åka runt kvart över sex.
Saken var den att jag tyckte att klockan var det redan när jag kom ner i köket, men köksklockan, som är en BMW-navkapsel med bara visare och inga siffror, är lite svår att se exakta tiden. Man måste ha ett litet hum om vad klockan är, så jag brydde mej inte om det. Den var nog kvart över fem. Håkan borde ju veta, han väcker mej ju ungefär samma tid varje morgon.
När vi skulle åka iväg och står ute på trappan ringer “Gurra”, en av Håkans plåtslagare, och vi tänker att han är nog sjuk så Håkan får jobba själv den här veckan också. Men nädå, han ville veta vad Håkan gjorde. Inget, vi är på väg till jobbet.
…ÄR KLOCKAN TJUGO ÖVER SJUUU??!
Jodå. Vi har ingen aning om vad som försiggick i Håkans huvud, men han har stigit upp 5:05 och gått och satt sej vid datorn och tänkt att han har gott om tid. Det är ju då han brukar väcka mej.
Nåja, mej gjorde det inget, jag hann färdigt till strax efter två ändå, så ingen större skillnad. Och det händer så sällan. Faktiskt typ aldrig. Vi har försovit oss lite tidigare, men alltid hunnit till jobbet i tid. Att han fick hjärnsläpp imorse är första gången och det är ju bara mänskligt. Det kan hända oss alla, förr eller senare, och jag fick ju en härlig sovmorgon. Det tackar jag för.

20190709_071433 (2)

Så söta svalungar! Tror det är mamman som sitter längst till höger på undre bilden. ♥

20190709_070729 (2)

…ingen ansats till flykt fastän jag kom nära fönstret med mobilen… 

Leave a Reply