Da’n före da’n före fettisdagen

Hejs svejs alla! Det börjar närma sej fettisdag, närmare bestämt om två dagar, så jag beslöt mej för att baka egna semmelbullar idag för att ha dem färdiga i tid. Håkan svängde förbi lill-ICA Sörbyhallen å köpte hem lite mandelmassa å grädde när han lämnade ranchen så att vi skulle kunna få varsin semla redan ikväll. Meningen var egentligen att vänta med det, för vi måste ändå åka å handla imorgon eller tisdag å köpa bruna bönor, korv å rimmat fläsk. Det ska det ju vara på fettisdagen å sen semla till efterrätt, fast långt senare, för man orkar ju inte få i sej den direkt efter maten.

DSC_0090

Men det blev alltså att vi åt varsin redan ikväll. För att göra dem lite finare skar jag en stjärna till hatt med hjälp av en pepparkaksform. Det tyckte jag blev så himla tjusigt.
De var jättegoda. Enda felet var att jag gröpte ur lite för smalt, så nu vet jag att det ska vara lite bredare så man får mandelmassan lite mer i hela bullen å inte bara i mitten. Men annars var de rätt så smarriga. Kanske får vi en imorgon oxå, vi får se, det får ju inte bli för mycket av det goda. Men om vi verkligen gör allvar av det som traditionen bjuder, nämligen fastar efter fettisdagen så gör det ju inget om man äter upp sej lite dagarna innan. Annars får vi träna extra mycket. Håkan var faktiskt å trampade på mitt gå-band igår, helt utan min inblandning. Jag blev glatt överraskad. Han är duktig ibland den mannen.

DSC_0097

…kul att göra egna semlor…å billigare om man tänker äta fler än bara en på tisdag…  cool

2 reaktioner till “Da’n före da’n före fettisdagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s