Fettisdag

Idag är det fettisdag å vi har precis ätit först mat, bruna bönor med fläsk å korv, å lite senare semlan. Håkan är lycklig. Han älskar bruna bönor. Jag är inte lika förtjust så det blir bara en gång om år som han får det, men han kan ju göra det själv när han vill så äter jag annat.

DSC_0100

Idag blev det ett hjärta till hatt på semlan. Det är för att det är alla hjärtans dag imorgon så jag tänkte att vi kunde slå ihop dagarna å fira med lite hjärtliga semlor. Å den här gången gröpte jag ur dem bredare å skakade när jag klickade i mandelmassan så att den flöt ut å fyllde hela bullen. Så himla gott!
Jag fick så bra betyg av Håkan. Han sa att det är de bästa semlorna han ätit. Bullen är mycket godare än köpes å grädden är lite sockrad. Jag gillar inte heller när grädden är osötad å bullen, ja den är gjord på receptet som finns på mjölpåsen. Mycket goda bullar blir det. Å det är himla roligt att göra dem när man har gjort allting själv. Å få forma hatten som man vill. Jättekul ju!

DSC_0098

…jag kommer nog alltid baka mina egna semlor hädanefter…  cool

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s