Giftigt för katter

När man har husdjur, å allra helst såna som gärna tuggar på växter, ska man tänka på vad man köper hem nu till jul. Nästan alla julblommor är giftiga för di små liven, julstjärna, hyacint, amaryllis, julros, mistel, inget av detta ska man ha åtkomligt för katter. Men jag har köpt små julstjärnor å ställt i hörnskåpet i köket, för dit går de inte annat än om det råkar vara tomt när man håller på å städar eller nåt, så har det hänt att Valle har hoppat dit, men aldrig när det är fullt med grejor där, så det känns tryggt att ha dessa blommor där. De är ju så låga så de ryms gott å väl.

dsc_0222

Allra helst hade jag velat ha hyacinter, både för att de är så fina å så för doften, men de törs jag inte ha. Kanske uppe på hörnskåpet, men där kommer de inte till sin rätt så det känns onödigt. Då får det duga med dessa småplantor fram till jul, för sen är det ju bara att kasta. Å Valle å Vilma ska få en stor ampellilja istället att sätta tänderna i, den funkar i alla fall bra som kattgräs.

dsc_0223

…men Hampus åt inte på giftiga växter så med honom kunde jag ha framme vad som helst…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s