Fick inte vara nöjd å glad länge

Igår kissade Vilma på Håkans täcke igen när han låg i sängen. Sen kom hon å la sej på mej å så gjorde hon hemma hos Håkan oxå, men när Håkan var borta gjorde hon inte alls så, hon kom inte på mej en enda gång, åtminstone inte när jag var vaken å medveten om det. Däremot kom hon å la sej bredvid, uppe vid kuddarna å jag tror hon låg på Håkans säng oxå, om jag inte minns fel, men inte på mej som hon gör när Håkan är med. Kissar hon på honom för att protestera å sen kommer hon på mej för att säga “det är MIN mamma!” Jag vet inte, nåt är konstigt. Det är inte nåt med sanden, för hon gör aldrig nåt när vi jobbar. Det kan inte heller vara nåt medicinskt fel som bara visar sej när vi är hemma. Inte heller har vi för få lådor, då skulle hon ju kissa utanför oftare än hon gör. Så vad är det hon protesterar emot? Är det för att Håkan luktar som hans hem, han var ju hem ett tag innan han kom tillbaka på kvällen. Kan hon bli påmind om sitt markerande när hon känner hans doft? Jag vet inte, men hon ska banne mej sluta med dumheterna! Jag vill inte lämna tillbaka henne, jag vill ju ha henne kvar! Vi måste hitta på nåt konkret. Jag blir galen!

Tilläggas bör att hon även pinkade på mitt täcke hemma hos Håkan å på golvet i både sovrummet å köket. Så det är inte bara på Håkan hon kissat, fast hemma hos mej har hon inte gjort nånting förrän igår.

Sad_0301

15 thoughts on “Fick inte vara nöjd å glad länge

 1. Okej..nu kanske du förstår hur jag hade det med 2 st som tuggade sönder elkablar, sket överallt m.m i flera veckors tid. Jag menar…lite pink är ju inget i jämförelse då.

  1. ne egentligen inte, men man vill ju som veta va fan det är hon protesterar emot…vad är fel? är hon sotis?
   jag vet inte

 2. Det kan ju bara vara Valle som markerat att hon inte får pinka på hans toaletter.
  Och Bamse började ju pinka inne ett tag, men jag lämnade honom hos uppfödaren i 2 v sen hämtade vi hem honom igen och tog med oss kattsand ur deras använda låda för att han skulle känna igen lukten och då gick det över. Kan ju funka med Vilma med.

 3. Det här vet du säkert redan men jag kopar och klistrar in i alla fall:

  “Medicinska orsaker:
  Urinvägsinfektion, urinkristaller eller liknande problem som retar i urinvägarna.
  Orsaker som ligger bakom ökad törst som t ex njursjukdom och diabetes.
  Ålder och ledproblem som gör att katten har svårare att ta sig fram till lådan.

  Psykiska orsaker:
  Kattens bästa sätt att protestera är att kissa eller bajsa på ställen den inte får. Det kan således vara ett symtom på någon form av stress för katten.
  Har det hänt något innan katten började kissa inne, t ex ny familjemedlem? Nytt djur i hemmet? Flytt? Bråk eller annan stress hemma?
  Någon i familjen som katten tycker illa om? Vems skor/kläder/säng kissar katten i?
  Katten fått vara mycket ensam och kanske är understimulerad?
  Är det ordentligt rent i lådan? Katter går ibland inte på lådan om den redan är använd en gång. Kan vara en fördel att ha flera olika lådor, fram för allt om man har flera katter. Prova byta kattsand och eventuellt låda. En dominant katt kan hindra en mindre dominant att få komma fram till lådan.
  Okastrerade katter revirmärker gärna. Ibland revirmärker även kastrerade, dominanta katter.
  Unga kattungar har ibland inte hunnit lära sig rumsrenheten.
  Nya möbler, tapeter mm som luktar annorlunda för katten. Starka rengöringsmedel som katten måste ”markera över”. Använd inte rengöringsmedel med ammoniak i! Kan även reagera på lukt från kläder som varit i kontakt med andra katter.”

  1. jo har läst, men det finns som inget sånt…nya sängkläder iofs, men då borde hon ju kissa på dem samma dag jag bäddade med dem
   det är inte sanden för hon går ju till 99% på lådan
   det är inte medicinskt, konstigt i så fall att hon bara är sjuk på kvällen när vi ligger i sängen
   det är inte att Valle förbjudit henne, då borde hon inte gå dit alls ju
   det är inte nån ändring som skett, bara att Håkan kom hem från München

 4. nej men det stämmer inte heller, för om Valle säger att hon inte får pinka i lådan borde hon ju inte våga det alls när vi jobbar, men det är ju tvärtom, hon pinkar på lådan när vi är borta å iofs när vi kommer hem, men på natten, när vi lägger oss, så kommer hon å pinkar på täcket, för första gången hos mej nu, men några gånger hemma hos Håkan…kanske sammanlagt 9-10 ggr på några veckors tid, så det är inte mycket, men hon ska ju inte göra det alls

 5. Men prova lämna tillbaka henne ett tag och ta med sand från deras katters låda.. Skulle tro att det funkar då, för då får hon lite till tid att bli upplärd av “mamma och de andra katterna”.

  1. Fast Bamse kissade iofs bara på golvet lite här och där. Aldrig på kläder eller mattor el dylikt utan på bara golvet och helst bakom min dator.

   1. men det är så långt till Malmberget…tar ju fan mer än sex timmar tur å retur

 6. hennes mamma lämnade iofs henne alldeles för tidigt, för när vi hämtade Vilma var hon 17,5 veckor (å inte 16 som jag sagt tidigare) å hennes mamma hade redan en ny kull då
  men det har inte med saken att göra, hon är rumsren all annan tid ju, så hon vet att man går på lådan å kissar
  hon protesterar, men mot vad vet vi inte

  1. Ja. jag kan absolut förstå ert dilemma för det är fan inte så lätt som man kan tro…hade ett h-vete med att försöka hitta “orsak och verkan” med Pitza och Slice och det var bara att inse att de inte var klara att lämnas bort vid 10 v, och det var grava beteendestörningar de hade.
   Deras mamma blev ju kastrerad och sket sen i ungarna så man tänkte att det inte skulle göra skillnad , men det gjorde det. Och det var inget roligt beslut veterinären gav, att måsta avliva dem.
   För jag hade aldrig orkat fortsätta ha det så med dem , att inte veta om de skulle få en stöt när de bet i kablar och skit vid deras matskålar, i trappan , överallt, plus allt annat de bet sönder som post m.m och Slice som attackerade ibland utan anledning.
   Men med Vilma är det nog bara lite jobb,,springa på toan direkt med henne och passa alltid när ni är hemma. Gå på toan innan ni lägger er o.s.v. Så kanske hon lär sig .
   För som sagt…det är ju trots allt bara lite kiss.
   Hoppas det löser sig. 🙂

   1. ja precis, nånstans så känns det som att det finns en enkel lösning, jag har bara inte kommit på vad, men feromoner kan man spraya, det får en orolig katt att bli lugn å trygg så det är väl bara se till att alltid ha hemma så man kan spraya med det tills hon vuxit ifrån sitt beteende…å hålla tummarna 🙂

Leave a Reply