Lyxmiddag

Nu är det hjort, sa älgen när han tvättade sej ren.
Och det är just vad vi har ätit här i dagarna två, nämligen renytterfilé…med hasselbackspotatis. Till den ska man ju ha nån viltsås och jag googlade för att se om jag hittade nåt recept, men det skulle vara svartvinbärsgelé i och det hade ju inte jag så jag tog ett par skedar lingonsylt i vanlig brunsås och kryddade lite extra med salt, vit-och svartpeppar, vitlökspulver och så en skvätt grädde. Vet ni hur gott det blev?
Det blev maaagiskt gott! som Håkis sa.
Och så gjorde jag vitlöks- och persiljesmör som vi satte både på potten och köttet. MUMS!!
Inte så tokigt ändå, det där att fylla 60, för det här fick han i present och det finns nog en till, nåt mer är det i alla fall, men vi har inte kollat om det är just filé.
Det räckte till idag också så det har vi ätit alldeles nyssens. Lyx, lyx, lyx!

Nu blir det väl att sitta med stickningen en stund, jag håller på med en randig tröja för tillfället, och sen får vi wienerbröd till efterrätt, men kände att jag måste vänta en stund, så man inte blir alltför mätt i magen.
Katterna får vara ute, men de kommer in hela tiden. Det är lite för kallt när det bara är 11° ute, men ändå vill Alma ut en stund, för att sen komma inrusande och upp på Håkans mage, där han sitter vid datorn. Hon är för go den lilla tjäjen! ♥

…ja jisses, att man kan ha det så bra…strålande tider, härliga tider… 

2 thoughts on “Lyxmiddag

Leave a Reply