Hösten kan komma

Hallå hej!
Nu märks det att jag har börjat jobba, jag bloggar inte så mycket då, men jag kan ju i alla fall uppdatera er lite med vad vi hittills hunnit i husbilen.
Ja, det är ju inte så mycket, men åtminstone har överskåpen byggts på plats så nu är det panelen kvar att sätta under och på sidorna, måla och snickra skåpluckorna. Igår fick vi dit en panelskiva på väggen, så det går ju framåt lite i sänder. Nu i helgen lovar de fint väder så vi ska bygga så mycket som möjligt, så den blir färdig nån gång. Svägerskan med make har köpt en ny husbil som de vill ut och bo i och tycker att vi ska bli färdiga med vår så vi kan hänga med.
Det vita på golvet är vattentanken. Riktigt stor på 100 liter, men vi fyller väl bara mellan 50-75 l när vi åker på tur.

Vi har haft fortsatt regn, den värsta sommaren ever, har aldrig varit med om dess like i mitt 57 åriga liv. Blommorna ser inte så fina ut längre, men en som trivs som fisken i regnvattnet är margeriten. Den är hur fin som helst.
Kan det vara därför jag gillar den så mycket?
Jag har plockat fröer från grusnejlika och lobelia som jag ska så i mars nån gång och ska kolla om jag inte får från denna också sen. Jag vill ha massor av dem! Så fin och enkel, man behöver inte gå och plocka när den blommat över eller göra nåt annat än se till att den får vatten. That’s it! Och det är helt i min smak.
Ingen mer petunia för mej, för jag får inte göra annat än plocka och plocka. Jag kan ha stått där och plockat så att det inte finns nån mer överblommad, sen gått iväg och hämtat en kopp kaffe, och när jag sen passerar blomman igen så ser jag fler hopskrumpna blomknoppsjävlar. Hur tröttsamt?

Nu när jag har börjat jobba så känner jag att hösten kan komma. Den är så välkommen. Frisk, sval luft och mys med tända ljus på kvällarna med stickningen i famnen.
Jag får sån lust att göra höstfint och bara därför…vet ni vad vi har gjort? Jo, vi har beställt ett skåp till tv-rummet nere, som ska stå under tv:n. Vedlåren ska stå bredvid kaminen och flaskställen ska stå…vi vet inte riktigt var de ryms, men det får vi klura på sen, kanske får vi bära upp dem, eller åtminstone den ena.
Sen ska vi flytta på hyllan ovanför soffan lite och göra fint på den med..
Jag vill fixa lite höstliga färger på kuddarna, så det ska jag också pyssla med hemma, nästa vecka, medan jag väntar på Håkis. Vi ska ju ändå vara här en bra bit in i september och kanske åka hit på helgerna också under höstvintern.
Jag ska måla allt som är i furu vitt och det ska målas väggar och tapetseras. Hade velat göra det i höst, men tänker att det är nog bättre på sommaren när man vet att katterna är ute, så jag väntar nog med det till nästa sommar. Vill allra helst byta golv också, får se om jag kan övertala Håkis. Har kollat ut ett jättesnyggt laminatgolv som var till överkomligt pris, så jag tror att han går med på det.
Visar förstås allt sen.

…nu ut och bygga husbil… ses sen… 

Leave a Reply