Utbrytardrottningen

Så hur går det med utbrytardrottningen?
Ja, hon har ju hittat ett ställe som vi inte upptäckt ännu, för här en kväll, när jag skulle ropa in henne, stod jag på bron och visslade och ropade om vartannat och det tog en stund innan hon kom lunkande…på utsidan av grinden. Från grannens håll. Eller om hon bara varit på vår infart, jag vet inte, men hon kommer och går utmed stora garaget.
Jag blir ju lite fnissig, för även om man blir orolig när hon smiter, så är hon ju lite cool också. Jag är inte orolig för att hon ska försvinna, men för att hon ska antingen gå upp på vägen eller att grannhunden ska komma och att hon kanske flyr nånstans långt bort eftersom hon inte lätt kan ta sej in på gården igen och in i huset.
Hon har ju smitit tidigare en gång, sen vi åtgärdade förra smithålet, då när hon låg intill grinden, och vi undrar om det inte är där nånstans som hon smiter ut. Hon gör det inte varje dag och inte när vi är ute så jag vet inte hur vi ska ta henne på bar gärning.
Nåja, på nåt sätt ska vi väl få reda på var hon tar sej ut så vi kan åtgärda det. Hittills har vi haft tur iallafall, att inget har hänt när hon varit på utsidan.
Kan tänkas också att grannarna inte lämnar hunden lös ute när de går in, för de nya grannarna, som bor i röda tegelhuset vid brevlådorna, har också en katt som brukar vara med när de är ute, så de kanske har sagt ifrån. Hunden brukade ju även gå och göra sina behov på deras tomt, så säkert har de sagt till om det.

…måste kolla vad övervakningskamerorna har fångat upp, om vi kan se var hon kommer ut…

Leave a Reply