Fådda plantor

Idag var vi och kikade in hos kära mor och såg att hon mår hyfsat bra, bortsett från nån envis värk hon får på nätterna och morgontimmarna, men det har väl med myelomen att göra. Inte kul det där.
Vi satt och surrade en stund innan vi fortsatte till lilla storasyster och fikade och hämtade hem en hel drös med sommarblommor. Alltså, vi har aldrig fått så mycket plantor! Det var med nöd och näppe vi fick plats med allt i bilen.
Hade vi vetat att det var så mycket hade vi tagit Peugeoten.

Det är lobelia, både vit och ceriselila (lite blått såg jag också i det vita), dockkrage i lila och möjligen kommer det lite vitt och rosa också, lila stjärnlobelia, rosa och vit grusnejlika, tagetes, luktärt – både låg och hög och så var det zinnia, två limefärgade och resten får vi se vad det blir, men de är så snygga! Jo, en sorts petunia som blir jättestor och är lite tåligare än vanlig, som mest troligt får ceriselila blommor.
Alltså kan ni fatta!? 
Detta är värt en halv förmögenhet!

Mest nyfiken är jag på zinnian, att få se vad det blir för färger. Syrran hade en sååå snygg som var cerise längst in på kronbladen, som sen gick över till orange, för att sen bli gul längst ut på toppen, om jag inte minns helt fel. Snyggt var det iallafall. Jag älskar! Hoppas det blir några såna på mina. Jag ska toppa dem, vad det lider, så de blir lite buskigare. Nu är det bara en stam.

…förstår ni hur färgglatt det kommer vara här i sommar!… 

Leave a Reply