Sommarbilder

Ingen midsommar utan jordgubbar. Det var bara det att vi var en dag sen.

Syrenen blommar nu här uppe. Satte några i en vas på bordet också.

Vi är så tacksamma för alla insekter som verkställer att vi får jordgubbar. Utan dem – inga bär.

Jag har påbörjat planteringen, men är inte färdig än och klockan är 16.35 just nu.

Alma har inte smitit nåt än och nu har jag kommit på att det inte var en väg ut hon sökte där vid rönnen, det är ekorrarna hon vill åt, som springer uppe på plankets överliggande bräda. Där far de fram och tillbaka flera gånger om dagen. Vi tror att det är mor och antingen son eller dotter. Den lille fick Håkis rädda från strypning i lilla garaget. Den hade fastnat med huvudet mellan en hylla och väggen och sprattlade som tusan, så Håkis skruvade lös den och frigjorde den lilla krabaten. Sen tog det en stund innan den tog sej ut, men nu springer den alltså med sin mor här på vårt plank, eller är det kanske far, jag vet inte.
Jag ser dem från min plats vid skrivbordet. Det är alldeles här utanför fönstret.

Fjärilarna suger i sej nektar från blommorna. Jag måste köpa echinacea, den gillar de, humlorna, bina och fjärilarna. Lilla storasyster hade också en del som de gillar, till exempel lammöra som är så söta och mjuka att ta på.

Lite mer perenner ska vi ha så småningom. Kanske vi ordnar med det nästa sommar.

I värmen orkar vi inte med varm mat så det blev kräm med mjölk och knäckemacka till. Senare ska vi halstra sill och äta i tunnbröd med kokt färskpotatis, lök och dill. Gott som tusan!

Poolen är fylld, men inte rengjord. Vi har en sån som åker och “dammsuger” botten och själva får vi fånga in löv och skräp med håven. Den är inte riktigt till brädden full längre, för det har läckt ut lite, men det är åtgärdat nu och vi låter det vara för det kommer väl fyllas på när det regnar nästa gång. Ca 18° så jag tror inte jag vill doppa mej ännu, men vi har varmt idag så det hade ju inte varit helt fel.

nu fortsätta ute…slit å slep… 

Leave a Reply