Husbilsbygget börjar


Hallå hej alla! Tyar ni i värmen? Hittills gör vi ju det, men det är varmt. Icke klagar jag dock, när sommaren äntligen satt fart, jag njuter för fulla muggar. Lite jobbigt är det ju på jobbet, jag med mina vallningar som aldrig vill gå över. Jag har ju det problemet också att jag, förutom att bli alldeles het invändigt, blir knallröd i ansikte och dekolletage, men nu har jag beställt Lumenes CC cream som kommer att dölja det fint. Jag har provat på ett litet område i ansiktet som jag vet blir rött och det täcker riktigt bra. Annars är jag inte direkt förtjust i flytande foundations, jag använder oftast bara lite bronzer och blush, men vad ska en flicka göra?

Nu är vi iallafall hemma på ranchen och nu börjar som sagt helgen. Så himla skönt!
Och vad händer i helgen då?
Jo, förstår ni, det ska jag berätta…det blir lite gräsklippning, kanske plantera lite blommor, förhoppningsvis poolfyllning, jobba med husbilen, handling förstås och bara njuta av vackert väder. Vilket jag hoppas att det blir, om än det behövs lite regn också emellanåt, jag vill inte ha nån torka med skogsbränder och masslakt på kor som påföljd.

Så hur går det med husbilsbygget då?
Ja, vi har ju inte hunnit så långt, men väl tagit bort all isolering så nu är plåten framme. Håkis har målat ett varv på golvet och ska lägga på ett till, sen är det klart. Jag målade golvskivorna, som ska ligga under laminatgolvet, och jag ska fortsätta med väggskivorna som ska vara i “garaget”. Den delen längst bak som ska vara under sängen, vid hjulhusen.
Sen börjar bygget, men först upp på taket och lägga solcellspanelen och dra ner kablar dit vi ska ha eluttagen. Och så ska vi såga hål för takfläkten och fönstren på dörrarna. Därefter blir det bygga stommar och panela och lägga laminatgolvet och sen tillverka skåpluckor och knoppar och sen börjar det roliga…piffningen!
Men det roligaste av allt blir ju vår första resa.
Och nu tänker väl alla “men du har ju sagt att du inte gillar att resa?” Jo, men då menar jag charterresor. Jag tycker väl inte det är så kul att bo på hotell, om än det kan vara mysigt att gå ner och ha frukosten serverad, men jag lagar den gärna själv i vår egen husbil med våra egna grejor och så det att veta att om vi inte gillar utsikten så byter vi bara ut den.
Det enda som kommer bli lite jobbigt är duschningen och toabesöken, men man vänjer sej nog med det också. Och är det så att man verkligen behöver få sej en lång dusch, då kan man ju ta in på nåt hotell för en natt. Eller en camping. Eller besöka nåt badhus.
Fast det är ju lite tidigt att börja grubbla på det nu redan, när det ligger ett år bort. Och kanske inte ens det, kanske blir det två år eftersom jag och Håkis inte kommer att ha hela semestern samtidigt. I år går han en vecka innan mej och året därpå två veckor efter, så vi får tre och två veckor ihop och när vi bara har två hinner vi ingenstans…jo, kanske Danmark, vilket jag i och för sej gärna åker till. Jag tycker Köpenhamn ser ut som min drömstad. Kanske jag aldrig vill komma hem sen.
Nåja, det får vi se nästa sommar och sommaren därefter blir det nog Frankrike och kanske Italien. Alltså…vi kommer att leva livets liv!


…men först måste vi få husbilen färdig…    

Leave a Reply