Tröjan

Hallå hej alla! ♥
Hur har ni det i januarikylan…höll jag på att säga, men det har ju inte varit nån kyla direkt. Alltså det har ju varit minusgrader, men sällan under -10, iallafall här hos oss uppe i Luleå. Dock är det ju lite kvar av månaden och sen kommer februari som också kan bjuda på riktigt kallt väder, så det kommer nog.
Ja, det har inte hänt så mycket här sen sist. Dagarna lunkar på i samma stil, vi har fått vara friska och jobbar på som vanligt, om än det mellan varven känns som att en förkylning ska vara på väg, men så har jag rätt så ofta och jag har kommit fram till att det har med klimakteriet att göra, då alla slemhinnor blir torrare och jag får svidigt i näsan och för att kompensera ökentorkan så får man krandropp och rinniga ögon, vilket jag misstolkar som förkylning. Men nej, jag har inte haft en vanlig förkylning sen jag vet inte när. April 2019 hade vi nån form av influensa och april 2022 hade vi covid, det är allt. Och det är tack vare att alla varit tvungen att stanna hemma vid minsta symtom. Det tycker jag att vi ska fortsätta med.

However…jag skulle ju visa hur tröjan blev, som jag höll på att sticka i det fina Holstgarnet. Den blev så mycket bättre efter blockning.
Jag är supernöjd med raglan. Den blev så jämn och fin, utan håligheter.

Inget avancerat mönster. Jag kan tycka att det är nästan snyggast med bara nån liten detalj så här. Det behövs inte så mycket för att göra ett plagg lite extra.

Långa ärmar med ganska bred mudd. Snyggt! Och garnet är ju bara så fint. Jag älskar det! Färgen är att dö för!

Men nu har jag, hör och häpna, inte stickat på flera dagar. Nej, inte en endaste liten maska faktiskt. Jag har bara legat och chillat. Det har varit välbehövligt för mina arma axlar, men det är inte därför, utan för att tröjan jag håller på med är i bouclé, det lockiga alpackagarnet, tillsammans med mohair och det är lite besvärligt att sticka med, eftersom man har två trådar, vilket bara i sej är ganska kämpigt när man hela tiden måste hålla koll så man inte bara får med en tråd, för då blir det som ett litet hål i tyget. Sen att den ena tråden dessutom är lockig gör det hela lite trassligare. Inte den bästa kombon, om ni frågar mej, men det blir fint, så jag vill göra den klar. Nu har jag bara halsen kvar, innan jag börjar med ärmarna, och den ska vikas in och avmaskas ihop med de första maskorna på halsen. Hur lätt tror ni det är i det redan krångliga garnet? Så därför har jag inte stickat på några dagar, men jag måste väl få det gjort så jag kan fortsätta med ärmarna sen.
Jag har så många wips på gång som jag måste få klart. Så om jag säger till mej att jag får inte börja på nåt nytt förrän jag är färdiga med dem så………kommer jag ändå börja på nåt nytt, för jag lyssnar aldrig på vad jag säger. Suck.
Fast jag borde verkligen. Jag har så många fina tröjor som ligger och väntar på att bli klar. Det värsta är att det inte är mycket kvar ens. Det är bara att sy ihop dem så är de färdiga att använda. Kanske blocka först bara.
Men nej. Jag bara ligger och chillar istället.

…men det gör ju inget…huvudsaken jag tycker det är kul…det är ju inget måste… 

Leave a Reply