Söndagsbestyr

Söndagsbestyren har bestått i att klippa till Håkis igen. Det hann gå lite för lång tid så det var ganska långt nu, vilket gör att det tar längre tid att klippa och han blir otålig, men till slut var det äntligen färdigt och nu är det jag som bestämmer när det är dags nästa gång…okej? Okej.

Och så har vi burit ner alla julkartonger, det gjorde jag inte igår, men dammsög gjorde jag allt, så ni ser, jag gör allt tvärtemot det jag säger att jag ska göra. Förutsatt att ni har läst gårdagens inlägg då.
Och idag har jag bäddat rent med vitt och svart. De harlequin-rutiga har fått hänga med ett bra tag nu, men vi sover inte på dem, utan de är mer till dekoration. Jag slätade till spetsen litegrann med min nya steamer som jag fick i julklapp, men bara just så de låg fint och inte helt släta, för då hade jag behövt släta till hela påslakanen och örngotten och det är att be om för mycket när det kommer till mej, man ska inte gå till överdrift.
Visst är det härligt med släta, manglade lakan, men inte så att jag ställer mej och stryker sängkläderna, nej och nix och aldrig på tiden!

Satte grågröna värmeljus i de blommande hållarna, men det syns förstås inte på bild

Här ser ni att jag har grangirlangen kvar. Ser bara härligt vintrigt ut och inte alls som att jag vägrat städa bort julen. Eller vad tycker ni? Ni tycker som jag, bestämmer jag nu.

Den lilla granen fick också stå kvar och huset har jag alltid stående där. Inte för att jag tänkt det, jag har bara glömt ta bort det, men det är ingen juldekoration heller, utan en vinterdekoration.
Jag måste köpa lite smalare ljus till menoran. Just nu har jag bara kronljus och de är aningen för tjocka. Det är så små ljushållare i den. Kanske jag måste stöpa själv? Det hade fanimej varit kul. Jag måste prova det.
Och nej, det är ingen lilliputt med enorma fötter som bor i huset, jag har bara inte kommit på var jag ska ha skorna, så de har fått stå kvar där, på fönsterbrädan i sovrummet. Men jag kanske ändrar lite i hallen och ställer dem där nånstans. Om jag får lust. Eventuellt.

Och snön fortsätter att vräka ner här. Det har snöat vareviga dag den här veckan och ser inte ut som att det ska sluta heller. Får se om vi tar oss till jobbet imorgon bitti. Inte hade det gjort mej nåt om trafiken stannar för en dag. Jag är gärna ledig en dag till.
Nä, nu måste jag nog gå och laga lite middag. Håkis är hemma hos sej och fixar med nåt, men kommer nog tillbaka snart och då är han nog hungrig. Och idag blir det Janssons igen. Jag har två burkar anjovis kvar, så det blir en omgång till. Sen dröjer det väl ett tag till nästa gång, men inte till jul utan påsk kanske eller bara nån vanlig vardag. Det funkar ju när som helst.
Tack för idag och på återseende. Ha en trevlig söndagsafton alla och ta hand om er. ♥

…sååå skönt att jag inte bor i eget hus, avundas inte dem som gör det nu… 

Leave a Reply