Lite bilder på katterna

Det blir inte mycket bloggande här, jag sitter mest och stickar och när jag inte gör det måste jag göra andra hushållssysslor, så det blir inte mycket datoriserande. Jag kollar ju på YT-videor på tv numera så det kan gå dagar mellan att jag slår på datorn. Det gör jag för att kolla mejl och sånt. Det kan jag göra på mobilen i och för sej, men jag gör det hellre i datorn. Och betalar räkningar och beställer grejor. Det är sånt jag helst inte gör på mobilen, om än det också händer understundom.

Igår var jag och hälsade på flickorna. Jag kammade Vilma och rengjorde ansiktet. Hon har ju så rinniga ögon så det måste göras varje dag och Håkan gör ju det alla andra dagar. Jag ska prova ögondroppar och se om det skulle kunna hjälpa. Och så tipsades det om att smeta vaselin på pälsen så tårarna inte når ner till huden utan rinner av, som vatten på en gås, så hon förblir torr runt nosen.

Asså, denna lilla prinsessa. Hon är sååå söööt så man blir galen. Hon är så försynt och beskedlig, men när något är mot hennes vilja, till exempel när jag torkat för länge runt nosen, så lägger hon tassen på min hand och trycker ner den vänligt, men bestämt, för att tydligt klargöra att det räcker nu.

Och Alma Viktualia Krusamynta Pepparkvarnia Koriandra, what ever, Långstrump, hon är som hon är. Fortfarande med mjölkmustasch som ni ser. Hon är också så jäkla söt. Och den goaste och keligaste av dem alla. Och det är inte bara med oss utan alla som hälsar på. Lite rädd till en början, men sen kommer hon och stryker sej emot och hoppar upp i famnen.

Också otroligt snäll, fortfarande väldigt busig, men snart är hon vuxen och blir väl lite lugnare. Inte för att det är nåt fel på busiga katter, men just det där att hoppa på Vilma så fort tillfälle ges är inte önskvärt av henne, så man får hoppas att det upphör med stigande ålder. Alma fyller 3 i juli och Vilma 8 i mars. Annars är hon väldigt pratsam och trevlig. Och väldigt rolig. Och så otroligt vacker!

Och så stackars gammel-Valle, fyller 15 i maj, tandlös och med värkande kropp har han det inte så lätt. Just för tillfället ont i munnen också. Jag vet inte om han har nån inflammation, men jag sprutar in sån där smet som ska förhindra det och hoppas det ska funka och läka munnen på honom. Annars får vi ge antibiotika och det är nåt han inte vill ha, så det hoppas vi slippa. Finaste gubben i hela världen.

…en liten uppdatering om katterna då det inte har varit mycket om dem här på ett tag…

Leave a Reply