Kockums muggar och koftan

Nu har vi fått muggarna och jag fick fika svägerskans goda mjukkaka med varm choklad och det var så gott. En liten kaka som jag bakat slank också ner.

Älskar allt gammaldags, så nu vill jag ha mer sånt. Mer emaljerat.

Och Håkis kofta blev äntligen färdig. Den behöver egentligen blockas och så ska jag sy ett kantband med nåt vackert mönster på insidan för att dölja dragkedjan, det är ju kutym att göra så, för att den ska vara finare på insidan. Den är väldigt varm då garnet är Novitas sju bröder, samt att trådarna mellan mönsterstickningen gör det dubbelt så tjockt, så om han har den under nån tunnare jacka när han är ute och skottar eller nåt så lär han inte frysa. Det är det den är ämnad för, var min tanke, inte att använda som tröja inomhus, för det är den alldeles för varm för.
Håkis är nöjd. Jag känner väl att jag kunde ha gjort ett lite finare jobb när jag sydde på dragkedjan, men i det svaga ljuset och stressen att få den klar till jul så tänkte jag att det syns ändå inte, men det gör det. Nåja, jag kan ju alltid göra om det, det är ju bara att sprätta upp sömmen, men det gör jag en annan dag. Nu kan han ju använda den, om och när han vill.
Hur det är med min tröja, undrar ni? Jo men den…är inte klar. Jag har inte steekat den ännu, men jag gör det nu i helgen, så ska jag också kunna använda min om och när jag vill.

…äntligen fick vi muggarna i rätt storlek…muminmuggarna ska jag ta hem till mej… 

2 thoughts on “Kockums muggar och koftan

    1. ja, jag älskar muggarna! koftan blir jag nog nöjd med när jag fixat till den lite bättre 🙂

Leave a Reply