Passar på att njuta

Nu passar jag på att njuta det sista av julen. Dagarna blir ljusare för varje dag och snart får vi vårkänslor, till och från, för det kommer väl en och annan vinterstorm som får en att misströsta mellan varven.

Det är inte så ofta jag sitter i köket så jag tog med mej adventsljusstaken till vardis så jag får elda upp ljusstumparna där. Och hör och häpna, jag har slut värmeljus! När hände väl det sist? Måste köpa nya. Tur jag har av den större varianten iallafall. De eldar man ju dessutom två dagar, iallafall jag, de brinner ju så länge.

Alltid lika vemodigt när julen är över, men det är ju några veckor kvar om än man inte har nåt att se fram emot direkt. Fast jo, det har vi, aningen längre ledighet. Vi har ju så få röda dagar denna julen, det är ju bara fredagarna som vi har extra ledigt, så vi har tagit ledigt klämdagen efter trettondagen, så får vi iallafall fyra dagar i rad. Sen är det bara att städa bort julen och pynta lite mer vårlikt och se tiden an fram till påsk.

…påsken är också trevlig, men inget slår julen… 

Leave a Reply