Jul i mitt hus

Här har det pyntats och bytt gardiner i kök och sovrum och inte är jag färdig riktigt än heller. Jag har stjärnorna kvar, men behövde ett litet brejk från allt.
Jag har duschat och kokat en panna kaffe som jag sitter och sörplar på med mandelfinskorpor som tilltugg.

I köket är det sej likt.

Det är väl den vita tomten och elljusstaken som är nytt för i år, tror jag.

Satte den röda elljusstaken på byrån i hallen. Tror inte jag ska ha nåt alls i datarummet i år. Det får räcka med alla andra rum.

Nytt är två äppellådor som jag köpt till balkongen egentligen, men som jag har i vardagsrummet tillsvidare, så dem pyntade jag lite. Katternas gamla adventsstake som visst funkade, det var en annan röd som var trasig, eller det var två ljus som hade slocknat på den. De söta änglarna som mamma gjorde för länge, länge sen. De har hängt i trådar, typ som en hängmobil, men trådarna gick av och jag har tänkt att laga dem, men nu får de stå så här i år. Sen kanske jag gör julgransdekorationer av dem. Jag tycker de är så söta. Man ser att de har många år på nacken.

Tyckte det var gulligt med den där halmen på tomteflickans fot, så jag ska leta i mina gömmor, för om jag inte har helt fel så ska jag ha sparat sånt från tidigare julkorgar o dylikt.

Den söta tomten, som lilla storasyster stickade till mej för några år sen, och halmgrisen fick ta plats ovanpå äppellådorna. Och de röda klockorna som alltid hängt i dörröppningen, om inte på kökssidan så i hallen. De har sin givna plats och kommer nog alltid få hänga där. Jag är inte särskilt ombytlig av mej, men i år blev det lite annorlunda iallafall. Och det är massor som saknas. Jag tar fram färre och färre grejor för varje jul, men vad jag skulle vilja ha mer av är girlanger med vimplar och annat, så det ska jag ordna. Det tycker jag är festligt och fint. Ljusslingor har jag ju redan mycket av som jag har året runt.

Ja hörrni, nu är det jul i mitt hus.
Men stjärnorna är kvar, så jag går väl och hänger upp dem nu.
Ha en skön söndagsafton nu alla mina nära och kära och vänner som jag ännu inte känner

…har beställt alla julklappar också, så det är färdigt det med…så kul!…

Leave a Reply