En doft av nybakat

Klockan är snart midnatt och spöktimmen börjar strax. Jag har haft uppesittarkväll här med Valle. Jag har bakat lite lussebullar. I god tid. Jag brukar ju baka just till Lucia, men vi ska till kära mor och äta lutfisk imorgon så då ville jag ha med en påse till henne så hon får smaka. De är så goda!

Och jag tycker de blir så vackra när man tvinnar dem så där. Hade gärna haft russin i också, jag och Håkis tillhör procenten som vill ha russin i vörtbröd och lussebullar, men jag hade inga. Nåja, det duger gott utan också. De är ju lite annorlunda när de är bakade som vaniljbullar med pärlsocker på, så russin är inte ett måste.

Sen har jag slagit in ett par julklappar till åt Håkis. Jag fick också en julklapp av mej. Jag tycker att jag var värd det, för jag har varit en snäller liten kicka. Eller så var det för att det var så bra pris, just under 90 kr. Det är ett par prydnadsskor i gammaldags stuk med spänne och de glittrar så vackert. Jag ska visa imorgon när det är dagsljus. Jag tyckte de var så fina. Vet inte riktigt var jag ska ha dem, men det får jag bestämma efter jul.
Ursäkta kvalitén på bilden, men det var rätt så mörkt i rummet, vilket gör det svårt att få bra fokus.

…kanske bakar jag mjuk pepparkaka också imorgon…men först sova sej natten… 

Leave a Reply