Söndag och första advent

God morgon. Idag är det första advent, men jag har bara fått upp elljusstakarna än så länge, så jag får tända första ljuset senare.
Jag brukar ha den svarta i köket och den vita i sovrummet, men i år bytte jag eftersom jag har svart säng. Det passar ju bra. Men jag har nog den vita stjärnan i fönstret och så kan jag hänga den svarta, utan belysning, i hyllan som jag hade förra året.

Igår smakade jag macarons för första gången. Det var ganska gott.

Valle tycker det är så mysigt med allt julpynt. Han har varit med om det så många gånger och känner igen allt. Tänk att han får uppleva ännu en jul! Kan som inte smälta det.

Alma får lite jul idag, när Håkis kommer hem, och det blir hennes tredje. Men det blir ingen gran på ranchen i år. Håkis tyckte inte det är nån idé, det är ju mest jag som älskar sånt och jag är ju inte där mer än några timmar på lördagarna, så mej kvittar det ju också. Annars är Alma en snäll tjej som lämnar granen ifred, till skillnad från Vilma som demolerade nedre delen när hon var lika gammal och pumlorna rullade runt i hela rummet, om de inte gick i kras.

Nu gör hon ju inte så längre förstås. Nu är hon ju en medelålders parant liten dam som vet hur man uppför sej och skulle väl vilja att Alma tog efter lite. Hon kan vara riktigt besvärlig ibland.

Valle har fått lite jul som vanligt. En ny adventsstake i vitt i år och den lilla granen är på plats på det lilla bordet. Det blir inga julgardiner i köket, men jag ska byta till ett par andra vita. Det räcker med det röda i vardagsrummet och datarummet.

Och slutligen i sista bilden vill jag att ni finner ett fel…

ha en trevlig första advent alla… 

Leave a Reply