100% ull

Jag har hämtat paket. Ja, det är garn, hur visste ni?
Léttlopi är isländskt 100% ullgarn. Doftar får. Doftar gott.

Jag tycker det påminner mycket om norska Rauma som jag stickade min gråa tröja med rött, vitt och mörkgrått ok. Känns väldigt lika, men är spunnet annorlunda.
Det här garnet är mångas favorit, så även Rauma. Man tror att de ska kännas stickiga att ha på, men till min förvåning var inte den i Rauma alls stickig och jag hoppas att det här känns likadant. Det kommer så klart bli en mörkgrå tröja med vitt, svart, beige och koppar i oket. Jag vet redan vad jag ska sticka, men har inget mönster, jag har bara en bild och får gå efter den. Jag har förstorat och räknat maskor så jag vet när och med hur mycket det ska ökas/minskas så det ska nog inte vara nåt problem. Jag har också räknat ut hur många maskor man har från början.
Jag kommer att sticka den nerifrån och upp så för mej blir det att minska vid oket. Färgerna är samma i tröjan, helt av en slump, för jag hade beställt garnet redan innan jag hittade tröjan. Jag hade bara kollat hur mycket garn jag måste beställa, i ett annat mönster, så jag är säker på att det ska räcka.
Så nu har jag hur många projekt som helst. Det är bara att sätta igång ett nytt när man är färdig med ett annat. Kul!

Valle tycker också det doftar gott.

…önskar att fler använde ull…det är inte djurplågeri, det är ett underbart material… 

Leave a Reply