Veterinärbesök

Idag var det dags för Valle att kolla sina blodvärden igen. Långtidssocker, njurvärden och levern, hur är det med det? Han kräks lite nu och då, det kan gå ett par veckor emellan, ibland bara nån dag, men alltid bara en gång så det eskalerar inte som då när han var jättesjuk. Och så är han lite halvlös i magen utemellanåt.

Han gillar inte att vara hos veterinären, så han sökte sej till första bästa gömställe och tur för honom så har de byggt trappsteg till en hylla med ett litet bo där han kunde gömma sej. Nåja, komma undan åtminstone en liten stund.

Det första veterinären sa var att Valle är i överraskande bra form med tanke på vad hon läst i hans journal. Hon väntade sej en mycket krassligare katt. Det var skönt att höra. Han har bra muskulatur för att ha ätit kortison en längre tid, över ett år, och det är visst vanligare med muskelsvaghet då, så det var också glädjande. De tog blodprov och vi åkte hem och så ringde hon sen på eftermiddagen.
Lever och långtidssocker var bra, men inte njurvärdena. Nu låg han högre än han nånsin gjort tidigare så vi måste tillbaka och ta ett nytt prov om sex veckor för att se om det är nåt tillfälligt bara eller om vi måste åtgärda på nåt sätt. Nu äter inte han njurdietmat. Vi köpte ju med lite när vi var till Lapplands djurklinik i höstas, för han låg ju på gränsen då, men han luktar inte ens på den maten. Så det blir väl som med Hampus, att han har bara nåt år kvar, fast det var ju väntat ändå p.g.a lymfomen. Och spondylos. Och FORL. Det är bara skrutt med gubben. Typix!
Men än så länge har han god aptit. Än så länge dricker han bra. Än så länge sköter han hygienen. Och vi får vara glada för den tid vi får med honom här nu och den tid vi fått. Han fyller 14 år i maj och nu är jag inte längre orolig att han inte lever så länge, för jag tror han kommer göra det. Jag tror han får en sommar till. Sen vet jag inte. Men han ska på återbesök den 21 april och sen tar vi det därifrån och ser vad vi kan göra. Om han fortfarande har lika dåliga värden eller kanske ännu sämre. Han är iallafall i bättre skick än väntat och det är jag så tacksam för.

…vi har ju fått ha kvar honom längre än vi trodde för ett år sen… 

Leave a Reply