Da’n före doppareda’n

Imorgon är det julafton. Vi har jobbat färdigt för den här veckan. Känns riktigt bra. Det enda som är lite märkligt, för oss här uppe, är att vi knappt har nån snö. Det som kom smälte snabbt bort, men det började snöa idag vid lunchtid, men det är sån där blötsnö, för än så länge har vi inte så kallt. Det ska dock bli kallare i helgen och snöa så vi får nog vinter vad det lider, men jag vet inte om det hinner bli en vit jul. Möjligtvis om det blir kallare och fortsätter att snöa.

Julafton har vi planerat som så att Håkis kommer hit på förmiddagen. Vi äter piroger till frukost istället för gröt, för jag vet inte om vi orkar annars, risgrynsgröt kan vi äta till juldagsfrukost. Sen åker vi till ranchen och tillbringar dagen där och äter lunch av den kalla sorten där. På eftermiddagen åker vi hem till mitt lilla residens och äter varma maten här. Jag äter lutfisk och Håkis prinskorv och köttbullar och allt vad det nu är.
Till kvällskaffet blir det julstjärnor fast med rivet äpple i kanel och vaniljkräm istället för katrinplommonpuré. Håkis gillar inte de julstjärnorna så det är därför jag ändrar på receptet lite, pudrat med florsocker. Hoppas det blir gott, jag har inte provbakat dem ännu, men ska göra det om en stund.

Jag har suttit här och betat av alla julkalendrar, jag har inte sett dem sen avsnitt 8, så de är ganska många att gå igenom. Men jag tycker faktiskt den är rätt så bra. Är det bara jag som skrattade åt Ernst när han blev Lady? Ja, jag kanske har dålig humor, men jag tyckte det var kul. Tog mej ett glas julmust och en saffransvaniljbulle. MUMS vad de är goda! Tur jag har många i frysen.

Jag beställde min julklapp idag också, hittade dessa snygga knivar med trähandtag. Jag gillar ju trä och naturmaterial i övrigt, så även om jag har knivar så kunde jag inte låta bli att välja dessa. Dessutom tycker jag inte man kan få för många, det är ju så skönt att ha flera riktigt bra knivar. Längtar till de kommer så jag får hålla i och se dem på riktigt. De ser så himla fina ut.

…nu fortsätta titta på julkalendern…sen baka…det blir uppesittarkväll ikväll…mysigt… 

Leave a Reply