Ombyte förnöjer

Igår var vi på RUSTA för att inhandla nya gardiner till mej. Jag har alldeles för många redan, jag vet, men jag hade inga såna här. Ursäkta att de är lite skrynkliga. I vanlig ordning har jag inte strukit dem, utan hängt upp och gått lös på dem med blomsprutan. Det räckte inte, som ni ser.

DSC_0022

Iallafall…jag bytte även matta med vardagsrummet och datarummet. Den här är alldeles för lös så den skrynklas hela tiden under kontorsstolarna och man blir lite trött på att hela tiden försöka släta till den igen. Här inne, i vardagsrummet, är det bara kanterna som kan skrynklas, för det tunga bordet, som är massivt trä, samt soffan håller den annars på plats. Den passar väldigt bra in i färgerna också, så jag är mycket nöjd med bytet.

DSC_0024

Bytte även ut det som varit på hyllan ovanför soffan, så nu ser det ut så här. Det vita som stått där förut är numera uppe på hyllan i sovrummet.

DSC_0017

Jag köpte även tre nya adventsstjärnor som jag ska hänga upp i fönstret med ljusslingor i. Såna som går på batteri. Då behöver man inte örtiförton sladdar och uttag, eller koppla ihop till en. Hur smart? Och så har jag uppladdningsbara batterier i dem.

DSC_0019

Lite rött till jul, förutom ett par röda kuddar i soffan så har jag en bukett trätulpaner, röda värmeljuskoppar…

DSC_0015

…en röd telefonkiosk och en röd folkvagnsbubbla. Är den inte söt? Jag ska köpa en liten gran som jag ska surra fast, med rödvit snöre, på taket nu till jul. Det blir nog fint.

DSC_0028

Och så här blev det i datarummet då. Håkan fick hjälpa till att få den på plats. Happy wife – happy life, sa han bara och lyfte alla saker som mattan skulle under. Så skönt när man kan rulla stolarna över den utan att det korvar sej direkt. Alma älskar att vässa klorna i den. Det får hon göra, det syns ingenting. En riktigt rejäl matta, denna.

DSC_0026

…det blir en ljus jul hos oss, för en gångs skull…och som sagt ingen gran…men fint ändå…  le1

2 thoughts on “Ombyte förnöjer

Leave a Reply