Morgonutflykt

Idag är det lördag och vi hade bestämt flera dagar innan att vi skulle stiga upp tidigt och åka iväg för att fota lite vackra bilder nu på hösten, när solen går upp och den varma marken gör den kallare luften så där trolskt dimmig.
Sagt och gjort.

DSC_0351

Vi hann inte så långt innan dimman nästan tog över och det blev mer mulet än dimma i solen. Och jag tror att vi väckte fåren, för när vi vände oss om stod de och iakttog oss i dörröppningen. Så söta! När vi åkte iväg kom de ut allihop för att beta lite frulle.

DSC_0354

Lite sena iväg var vi. Det brukar vara så vackert runt halv sextiden då vi är på väg till jobbet. Nu hann klockan bli sju så det är lite ljusare och känslan är inte densamma. Fint ändå.

DSC_0357

Hästarna galopperade glatt i hagarna och jag hann få bilder på det, dock inga jag blev nöjd med då det var ett staket i vägen, så det fick bli ett när de lugnat sej lite.

DSC_0379

Vi åkte in genom stan och jag kunde ju så klart inte motstå min förkärlek för dessa isbrytare. Jag vet inte vad det är, jag dras till dem bara. Tycker de är magnifika. Och så lilla Ale längst till höger.

DSC_0381

Norra hamn är ju också attraktivt med teaterlängan och båtarna i förgrunden. Det är ju förjävvla elegant.

DSC_0386

Sen ville Håkan åka till Gammelstadvikens naturreservat och där fick vi dagens promenad. Där fanns absolut inget annat än träd att se, men motion fick vi. Alltid något.

DSC_0388

Ja, som ni vet så älskar jag lador, så ni får helt enkelt leva med att de dyker upp i tid och otid.

DSC_0392

Vi åkte igenom kyrkbyn som jag ser som mitt andra hem. Som jag längtar dit!

DSC_0397

Helt fantastiskt fint med alla gamla stugor och annan arkitektur. Och så har vi ju varit där vareviga sommar när ma & pa bodde där, så inte konstigt att man känner sej hemma.

DSC_0400

Vi åkte till Willys och handlade lite förnödenheter som avslut på vår lilla utflykt och på vägen hem hade dimman lättat. Himlen var hög, luften frisk och färgerna sprakande. Härligt!

DSC_0404

…den här rundan blev inte riktigt som jag tänkt mej…vi får nog planera bättre nästa gång…  le

Leave a Reply