Kattsnack

♫  Nu är det fredagsmyyyys  ♫
 
Åh, vad det är härligt med helg igen! Man får sova ut, man får keka godis, man får göra vad man vill i dagarna två. Helt underbart! Fast inte riktigt vad man vill, jag har ju en del måsten som jag har skjutit upp, som tillexempel städning å så måste jag gå igenom grabbarnas pälsar ordentligt. Det är ett tag sen nu å det börjar märkas på lille Valle. Så han får en rejäl omgång å Nalle behöver bara putsas till lite tvärt å sen håller man efter med kardan så de e rena å fina i pälsen. De klarar ju inte av det själv som en vanlig korthårskatt.
Fast jag badar dem inte. Eller det är Valle som inte kan badas å då har det blitt så att jag inte badar Nalle heller. Jag frågade veterinären vad det fanns för alternativ, om det fanns typ nåt torrshampo man kunde använda sej av, men fick till svar att jag ska kamma ofta. Så då gör jag det med Nalle oxå. Han är ju inte direkt döförtjust i att bada han heller om än han inte håller på att dö på kuppen som Valle.
Valle blir uppstressad vid all behandling där han hålls fast å får svårt att andas så jag låter helst bli sånt. Eftersom han eventuellt har fel i hjärtat så vill jag inte riskera att han får hjärtfnörp eller nåt sånt. Det ska vi ta reda på nu i vår hos veterinären, så får vi se om det finns meduxin som gör honom mindre andfådd för minsta lilla.
 
Men nu är det iallafall fredag å snart är det fredagsmyyys. Å nu ska jag slänga mej i soffan å titta på Sex and the city som jag gör varje dag efter jobbet. Skitmysigt alltså!
 
Ha en skön fredagkväll alla
 

3 thoughts on “Kattsnack

  1. har jag inte hört nånstans att typ potatispulver eller nåt sånt ska ha en rengörande effekt istället för schampoonering..?!?!?!Nånting vare, men jag minns inte riktigt,,du kan ju testa dig fram :oD

  2. det är säkert inför utställning…man kan pudra i talk, typ Johnson babypowder, eller annat (kanske potatismjöl då) så att pälsen hålls fluffig å hårstråna hålls isär å tovas inte…men det har ingen rengörande effekt, vad jag vet

  3. Det är bara att slänga ner dem i badkaret och slå på duschen. Det brukade min lillasyster göra med sin katt, och trots att han fick panik var han alltid lika nöjd varje gång… sedan hon plockat upp honom igen, vill säga!

Leave a Reply