Stickningen har fått ligga

Jag har inte stickat mycket idag. Igår blev jag färdig med ärmarna och stickade över dem på samma sticka som bålen och tyckte att det ska bli så roligt att få börja med mönstret idag. Det var innan jag visste hur varmt det skulle bli. Inte sitter man gärna med en stor, värmande stickning i knäet när det är dryga 30°.
Strax före åtta satte jag mej i soffan därute och kunde sticka ett par varv innan vi kom på att vi skulle bege oss på promenad. Så där på kvällskvisten tänker man ju att det är svalt och skönt. Ack så fel man kan ha. Det var väl runt 25° och en varm bris svalkade en aning, då man fått upp ångan och var lite klibbig av fukt så minsta lilla vindpust kändes på huden, men inte var det mycket.
När vi kom tillbaka tänkte jag bara fika en kvällsmacka och fortsätta med stickningen, men det blev inget med det. Kanske hinner jag nåt varv till innan vi gör kväller och går upp, men jag hinner imorgon också. Om jag bär ut en stol till hallen och sätter mej där, under värmepumpens svala fläktande, vill säga. Det ska visst bli 28° imorgon också.
Jo, men det ska bli skönt. Vi ska inte klaga. Nästa vecka ska vi få några riktigt svala dagar, så jag ska väl passa på att njuta av värmen medan den varar. Håkan har tagit fram och fyllt den lilla barnpoolen så imorgon kan vi lägga oss där om värmen blir för svår, så nog ska vi bemästra morgondagen med. Men kanske att stickningen får ligga ett tag till.

20190726_214301

…på söndag ska det iallafall bli mer normala sommargrader…sen lite kallare några dagar… puh2

Leave a Reply