Välkommen höst

Det är första september å i å med det är alltså hösten här. Tror även meteorologiskt mätt. Det ska väl vara under 10° på nätterna, fem dagar i rad för att kallas höst. Eller har jag fel? Jag vet inte. Är inte så insatt i sånt där, för det har alltid blivit höst i september för mej. Före det var det sensommar, som jag å samerna kallar’t.

Vi var till ranchen fram å tillbaka å hämtade all frysmat så vi kan laga det hos mej istället å då såg jag att vaxbönorna hann med att leverera. Litegrann iallafall. Så de ska skördas alldeles strax. Det var ju kul, men man måste sätta dem tidigare om man ska hinna med att få så man kan frysa in. Det är ju så gott till maten.
Morötterna får vänta lite till innan vi tar upp dem.

20180830_163942

Änderna tränar sina ungar så de ska bli flygfärdiga inför den långa resan å vilar i solvärmen mellan varven. Vattennivån har sjunkit så nu ser man stenen de brukar sitta på. Ser ni anden nere vid vänster hörn?

20180831_104020

Vi har börjat skönja lite gult i träden. Löven har så sakteliga börjat släppa sitt grepp om kvistarna för att falla till marken å bli ny, fin näringsrik jord. Samtidigt som allting dör så har nåt nytt alldeles just börjat.

20180831_104426

…jag välkomnar hösten lika hjärtligt som alla andra årstider…yehhooo!!…  höst1

Leave a Reply