Anamma formbar färs

Idag var dagen då jag testade vegansk färs. Den formbara.
Först gjorde jag ”köttfärs” till tacos. Då behövs ju inte den formbara, men det var ju den jag hade. Det smakade typ likadant som när jag gör med riktig färs. Den här är bara lite mjukare i konsistensen. Men annars tar ju alla kryddor å ketchup å sweetchilisåsen över så man känner knappt nån skillnad. Å använder man tacokryddor så blir det väl samma sak där. Klart ätbart!

20180825_163017

Sen gjorde jag biffar, för färsen måste ju tina för att kunna göra det. (Man steker den otinad). Lök, grädde å kryddor var det enda jag behövde tillsätta, sen var det bara att forma å de håller den oxå å blir inga tjocka små köttbullar, som det gärna vill bli med riktig köttfärs när fibrerna drar ihop sej vid stekning. Går att äta som de är, men blir ju så mycket godare med ugnsstekt potatis, fempepparsås å grönsaker. MUMS!

20180825_184814

Tillåmed Håkan tycker det funkar alldeles utmärkt så han ska nog inte lida nån nöd när jag lagar detta. Går utmärkt till lasagne oxå. Verkligen. Alla borde testa. Inte för att jag vill att alla ska sluta äta kött, men bara för att det skadar inte att hoppa över nån gång. Sen är det billigare oxå.

20180825_185052

…glatt överraskad är jag…hoppades på att den skulle vara bra å så var den bättre än så…  tombup_thumb

4 reaktioner till “Anamma formbar färs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s