Pescetarian

Pescetarian är tydligen det jag är. Jag satt å kollade lite på vad det egentligen heter å vegan å vegetarian är i stort sett lika när det kommer till maten, men veganen använder inget animaliskt alls. Inget av läder, inget ylle, inte godis som innehåller gelatin eller färgämnen från löss. De kollar allt, att det inte innehåller något som kommer från djuren. Hårprodukter, smink, ja till å med botox!

Vegetarianen äter inget animaliskt, men kan ha skor av läder, yllesockor o.s.v.

Nu har jag inte ätit kött sen 1 augusti, men fisk, skaldjur, ägg å mejeriprodukter äter jag ännu, å då kallas det pescetarian.

Flexitarian är jag om jag äter kött nån mer gång – vilket kan hända, för jag tvingar mej inte till något utan vill jag äta kött så gör jag det, jag har lixom inte bestämt mej för en livsstil utan just nu vill jag bara inte äta kor å grisar å kycklingar å alla andra djur som är så söta å kloka å definitivt har känslor, precis lika mycket som alla andra tamdjur, men om jag får lust på kött igen så får jag ju äta det.
Det har jag för övrigt varit i hela mitt liv utan att veta om det. Jag har alltid haft veckor med dagar då jag inte ätit kött. För kött är nåt jag kan vara utan å inte så ofta egentligen är sugen på. Visst är det gott, men det ger inga cravings. Däremot får jag cravings på alla tillbehör å då kan jag lika gärna ersätta köttet med annat. Till exempel maträtter med bacon kan jag ersätta med halloumi, det är lika salt å gott. Har testat falafel, men jag klarar inte av konsistensen på bönor så det går bort. Vet inte vad jag ska äta för att få i mej tillräckligt med proteiner de dagar jag inte äter ägg eller fisk, men jag får väl helt enkelt vara utan, för det vill jag inte heller ha vareviga dag. Lite proteiner får man ju i sej av allt annat så jag ska nog klara mej ändå.

Namnlös

…sen är det ju faktiskt nyttigt oxå att inte äta kött för jämnan…  mys

Leave a Reply