Inte för syns skull, fast jo

Alltså, inte för att jag behöver förklara mej, jag vet att jag gör som jag vill i mitt eget lilla residens å är det nu nån som stör sej på mej så finns det ju hjälp att få, men jag tyckte att det kunde bli ett intressant inlägg ändå, då det ju faktiskt handlar om mej. Jag har kanske tagit upp detta nån annan gång när jag varit till optikern, men inget som min arma hjärna har lagt på minnet, så därav berättar jag det nu.

Jo, förstår ni, det är de där glasögonen, som ni ser på bordet intill tulpanbuketten å ljuslyktan, de är inte där för syns skull. Eller vänta nu, det är de visst det. De är inte där bara som prydnad, är det jag vill säga, jag använder dem faktiskt. Det är så att jag egentligen behöver progressiva glas, men obstinat som jag är så vägrar jag det. Jag är ju närsynt å ser bra på nära håll, så med glasögonen ser jag bra på långt håll, men inte på nära håll numera, fast då kan jag ju, än så länge, bara lyfta på glasögonen å kolla på t.ex mobilen eller läsa nåt, vad det nu månde vara. Det kommer jag däremot inte kunna nästa gång jag behöver ändra styrkan, om jag blir mer närsynt igen, för då blir de för starka så jag kommer inte ens att se golvet ordentligt, vilket är viktigt i mitt jobb som städerska, utan bara på längre håll. Med progressiva kan man ju fixa det så jag måste vara lydig å välja det, den dagen den kommer.
Men, för att komma till dem som ligger på bordet, när vi löser korsord tillsammans så ser jag inte så bra utan glasögon, å mina nuvarande blir för starka, så det är då jag tar mina gamla med en styrka jag hade för kanske 12 år sen (å nu tänker de som känner mej ”men hade inte du de där på 90-talet?” jo, men jag bytte glas i dem). De blir alldeles lagom å det är därför de ligger där, på bordet, färdiga att användas.

DSC_0033

…men det är ju ganska fint oxå förstås…en gullig liten prydnad som kommer till nytta…  mm1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s