Dessertskålar å risgrynsgröt

Hallå hej i alla stugor å torp! Ja, alla villor å lägenheter oxå förstås. Här utesluter vi ingen. Idag är en lite lagom grå å blåsig dag med inte alltför kalla grader, runt -6°, å jag har kommit in genom dörren för en stund sen. Jag har varit å hämtat mitt paket som jag fick i julklapp av jobbet. Jag valde fyra dessertskålar. Man kan ju ha dem som godisskålar eller ha värmeljus i oxå, det är bara fantasin som sätter gränser. De var ju rätt så fina.

DSC_0359

Å när jag lix var in för att hämta det så handlade jag lite oxå. Bland annat denna gröt. Jag är så glad att de börjat göra risgrynsgröt utan tillsatt socker. Jag vill nämligen tillsätta den själv. Tycker det är alldeles för sliskigt med sockret blandat i gröten. Jag vill strö den på toppen efter att ha pudrat på lite kanel. Det blir sött nog.
Risgrynsgröt är ju den besvärligaste gröten att tillaga. Eller åtminstone tar den lång tid. Å det går åt mycket mjölk. Därför är det ju så välkommet när det finns i en sån här korv att köpa. Man trycker bara ut direkt i tallriken å in i mikron i nån minut, sen är den klar att äta. Kostar inte så mycket mer heller, runt 9 kronor, räcker till två personer om man inte är alltför stor i maten, så det är det absolut värt. Nu köpte jag Coops egna, men den finns i andra märken oxå. Så himla behändigt, praktiskt å bra för att inte säga gott. För det är det oxå, åtminstone den vi åt i morse å den var köpt på ICA-Maxi. Får se imorgon hur den här smakar.

DSC_0360

…så bra att nån äntligen hört min klagan…eller kanske var det fler som tyckte likadant…  mys

Leave a Reply