Fredag å tillsvidareanställning

fullfartmothelgen
Äntligen fredag å kort dag å allt. Mitt nya schema innebär kort måndag, onsdag å fredag. Fast måndagar börjar jag ju halv sju så jag har fyra timmar, de andra dagarna börjar jag halv åtta så det blir bara tre timmar. Tisdagar 6 timmar å torsdagar 7,5.
Å idag skrev jag på kontrakt. Igen. Som jag inte hade tänkt, men så blev det iallafall. Alltså på tillsvidareanställning. Inget vikariat. Så då var man fast igen, men det spelar ingen roll, för som ni säkert förstår så jobbar jag ju ändå alltid å vill jag vara ledig nån gång så är det aldrig några problem, så vad spelar det för roll om jag är fast, det blir ju ingen skillnad ändå. Bara att jag inte kan ta semester vilken period jag vill utan måste anpassa mej till deras tidiga eller sena vartannat år. Inte heller kan jag bestämma att jag vill ha kanske 6 veckor utan får bara fyra. Om jag nu inte ber snällt å de beviljar det förstås, för en del har ju fått det, så finns det bara vikarier så är det inga problem. Men som sagt, inget jag själv kan bestämma bara sådär. Nåja, jag har så bra schema så om jag får tidig semester så har jag många dagar då jag slutar tidigt å går inte miste om så mycket, värre är det för Håkan som jobbar till fyra å ibland fem. Men han är ju inte tvungen att ta samtidigt som jag, det gör han ju som han vill.

Nog om det. Alltså…kolla på snömängden. Vi är bara i början på januari. Det brukar inte vara så här mycket snö då. Ända upp till staketet som går till höften på mej ungefär.

20180104_140754

Å då får vi ha i åtanke att det är osnöat allt som ska komma nu i resten av denna månad å februari, mars å lite i april, fast då börjar det ju smälta bort mellan varven oxå, men ändå, ni förstår ju! Det är för att det började redan i november å har inte smält bort helt å hållet sen dess, som det brukar i vanliga fall. Vi brukar ha kanske 20 centimeter efter jul nånting å därefter kommer det ca en meter till. Nu har vi ju nästan en meter redan å så ska det väl komma en meter till, kanske två. Herre min skapare! Vi blir ju totalt insnöade!
Fast vi överlever nog det med. Som allt annat. Det är fint med snö. Tur jag inte bor i hus  eeh_thumb_thumb1

20180104_140830

…önskar alla en skön fredag…å en trevlig helg!… ♥

Leave a Reply