Julmaten

Nu har jag äntligen fått min jultallrik. Det är bara varmrätten å sallader, ingen kokt potatis, vi tyckte det var nog med potatis i italienska salladen å Janssons frestelse. Kallrätten med skinka, sill å ägg sparar vi till lunchen imorgon.

DSC_0302

Nu har jag värmt på glögg oxå. Det brukar jag ju göra långt före jul, men det har bara glömts bort. Jag kom på det nu när jag ställde in en kanna i skåpet å såg glöggbehållaren. Då åkte den fram. Måste ju få glögg för tusan! Det är Per Morbergs goda. Fast jag har inte spetsat den något. Den är ju god å värmande ändå. Vi har ganska kallt ute, -14°C, men sen förra vintern har vi fått varmare i lägenheterna så man kan springa i tisha utan att huttra.
Nu ska jag gå å bänka mej i tv-soffan. Fröken Frimans krig börjar igen på SVT1, fjärde säsongen. Ha nu en god fortsättning på julen alla. Kram på er ♥

DSC_0304

…vi hade inga mandlar…russin dock, men det går bra att dricka utan tilltugg…  good_thumb.gif

Leave a Reply