Inspiration inför jul

Hej allihopa! Idag har varit en riktigt skön dag. Solen tittade fram när jag gick hem från jobbet redan halv elva på förmiddagen. Jag hann laga lunch till Håkan som kom å åt klockan tolv. Sen fick jag chilla en stund för att därefter börja målningen av det som Håkan snickrade till igår. Det måste slipas å målas ett varv till, vilket jag ska göra imorgon, så än har de ingenstans att sitta vid fönstret, de små liven.
Det far, i skrivande stund, en helikopter runt, runt där ute å har gjort ganska länge nu. Undrar om de letar någon? Kanske nån förrymd brottsling som de söker med sån där värmekamera, som man brukar få se i de där kriminaldokumentärerna. Spännande!
(Fast det är säkert bara nån gammal åldring som förirrat sej bland husen med sin rollator.)

Idag fick jag julkatalogen från Slöjd-detaljer. Där jag beställde mina plåtsaxar å rottingen till elementskyddet i sovrummet. Jag blir så sugen på att pyssla när jag bläddrar i den.

DSC_0055

Man får massor med inspiration. De där ljushållarna till exempel, de behöver jag inte köpa, de kan jag ju klippa till själv med plåtsaxarna ur mina sparade, gamla plåtburkar.

DSC_0056

Eller dessa. Inte så svårt, men jättefint!

DSC_0057

Å titta så snyggt om man sätter en sån här ljusslinga i en flaska eller runt den, så kan man ha ett ljus i ovanför. Superfint! Flaskor har man ju hemma, iallafall jag, så ljusslingan är det enda man behöver köpa.

DSC_0058

Det här gav mej en idé att såga några mindre plattor av en ganska grov rönngren som jag kapade i somras å göra såna här julgransdekorationer av. Å man kan göra girlanger oxå ihop med lite kottar, tyghjärtan å små grankvistar. Så himla gulligt! Kottar har jag kvar massor. De kan jag oxå göra julgransdekorationer av. Man kan aldrig få för mycket grejor i dem, det ska vara en riktig Disney-gran, tycker jag   le

DSC_0059

…ja men det är ju bara att sätta igång med alla julgrejor, så man hinner få klart dem i tid…

Leave a Reply