Roadkill

Igår när jag gick till jobbet såg jag något brunt ligga intill vägkanten. Ett djur. Ett dött djur. Inte kul att se. Men vad är det för nåt? Vad har vi för vilda djur här uppe som jag inte har den blekaste aning om? Har ju tidigare bara sett igelkottar å ekorrar, vilket är minst lika tråkigt, men då har man ju iallafall lyckats identifiera arten. Det här går jag bet på. Vad fasen är det för nåt?
Den är ca trettio centimeter lång. Lite vit på hakan. Ser inte om det är huggtänder eller gnagartänder, men tror inte det är nån ekorre, för dem har man ju sett förut å de har inte liknat denna. Är det nåt som lever vid vattnet? Det är ju ingen bisamråtta iallafall å ingen vattensork. Hermelin är uteslutet. Är det en unge eller är den vuxen?
Nä, jag vet inte…hoppas nån kommer med ett förslag.

20170907_124548

…stackars liten…den valde helt fel väg vid helt fel tidpunkt…  sad_0301

Uppdaterat någon minut senare efter googlesök på bild: Det är en mink!  ops

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s