Höstbestyr

I morse fick Håkan skrapa rutan igen. Det var ett tjockt, vitt lager av frost å bara 2,5°. Snart är värmen ett minne blott å den första snön kan komma när som helst. Inte för att stanna, för det gör den inte förrän veckan före jul, typ, men ändå. Det är ju lite mysigt måste jag tillstå.

Vi får nog ta in kyndeln nu, innan den fryser. Det står att man ska göra det strax före eller då den blommar, för annars blir det inte lika mycket smak. Men när i helskotta blommar den då? Kan inte hitta den minsta blomknopp på dem. Jag får helt enkelt bestämma mej för att den blommar alldeles om en vecka. Då är det ju strax före om vi tar in den nu. Vill ju inte att den ska hinna frysa ihjäl!
Morötterna får vara kvar ett tag till. Å så får vi kolla blasten på potatisen. Kanske dags att ta upp den med? Det är mycket nu.

20170907_061020

…undrar hur många kilo vi får i år…tre å ett halvt?…  laugh_thumb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s