Valle inte storbjuden mer

Jag gav Vilma blötmat när jag kom hem, Pussi Oxkött i bitar med sås, för man ska ju ge Metacamen i samband med mat, annars kan de bli sjuka å kräkas.
Säger att “jag gav Vilma”, för Valle brukar bara fnysa åt allt jag har ställt fram till honom, förutom Sheba med lax högst en gång/månad, men till min häpnad var det han som satt å åt nu, efter jag kom tillbaka in i köket, så jag fick ta en extra tallrik till Vilma så hon fick en egen. Valle har ju så stort huvud så de kan inte äta ur samma tallrik.

DSC_0263[1]

Men så skönt att Valle oxå äter nåt annat än torrfoder. Jag blev så glad! Inte för att han nånsin haft problem med urinen så han har väl inte så mycket kristaller, men ändå, det är bra att han får mer vätska i sej. Det kan aldrig skada. Han är snart 7½ å börjar närma sej den ålder (10) då de sällan brukar få stenar i urinen så jag hoppas att han klarar sej helt å hållet. Inte vet jag, han kanske har haft lite problem som han löst själv, det hade ju Hampus oxå, fast jag märkte ju av det, för han sprang ju på lådan titt som tätt utan att det kom nåt, men sen på kvällen kom det lite å nästa dag var allt som vanligt igen. På den tiden skulle man salta maten å sätta C-vitaminbrus i vattnet. Å inte vet jag om det var det som gjorde att Hampus blev bra, plötsligt kunde han bara kissa igen. Men Valle har jag aldrig sett nåt sånt på, så jag antar att han aldrig har haft besvär.

…ja, jag vet att Valle har två tallrikar, men den ena är från igår som jag glömde plocka undan…

Leave a Reply