Gårdagskvällen

Igår, på kvällen, hade Håkan stängt dörren å sa till mej att gå å locka in Valle, för han ville inte komma in. Bara Vilma hade snällt följt med å låg i sängen redan.
Jag gick ut, men istället för att locka på Valle satte jag mej ner på bron. Det var så himla skönt väder. Solen sken, det var helt vindstilla å ca 18° C. Klockan var strax efter åtta å alldeles för tidigt att gå å lägga sej, tyckte Valle. Jag kunde inte annat än hålla med.
Jag tog ut sittdynorna till rottingmöblerna, gick in å hämtade kaffe å kaka å ut igen å satte mej. Valle hoppade upp i soffan mittemot å vi njöt av den ljumma sommarkvällen. Vilma kom oxå å joinade oss.
Lärkan drillade högt i skyn, eller var den nu var nånstans. Jag tyckte jag kände igen ljudet å tog upp mobilen å googlade lärkläte. Spelade upp det å mycket riktigt var det exakt som det jag hörde i skyn…eller var den nu var nånstans. Men efter att jag spelat upp lätet tystnade det…i skyn, eller var den nu var nånstans…å jag tänkte att den kanske trodde att det redan var nån annan lärkas revir den hamnat på å flög iväg, så jag ångrade genast mitt tilltag. Det var ju så mysigt med den drillandes när det var så lugnt å tyst i övrigt. Hoppas den kommer tillbaka.

20170712_20170420170712_20182320170712_20373320170712_204434

…älskar såna här varma, sköna sommarkvällar…  le

(Den fyrbandade blombocken har inget samband med lärksången. Den ville bara vara med på bild.)

2 reaktioner till “Gårdagskvällen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s