Karelska piroger å vita pepparkakor

Något som är vanligt på julbordet i min familj är karelska piroger. Tunt rågbröd med risgrynsgröt i, som vi tycker är så himla goda. De serveras helst med äggsmör, dvs hackad kokt ägg som man blandar med smör, men det går ju lika bra med bara en smörklick.
Jag har tänkt baka det i år faktiskt, för det är så längesen jag gjorde det å de som gick att äta säljer de ju inte längre på affären, vilket jag påtalat tidigare här i bloggen. Så då är det bara att göra dem själv. Men nu hade vi den stora turen att min syster hälsade på igår å hon hade med sej en påse till oss så vi får smaka. Mums!

20161218_153335

Å inte nog med det, hon tog med sej en liten burk ”vita pepparkakor” också, för det bakar ju inte jag till julen längre eftersom jag bakar riktiga pepparkakor å har gjort de vita till påskkakor istället. Men nu fick jag ju lite såna ändå. Så himla bra det är med systrar!

dsc_0074

…karelska piroger å vita pepparkakor…det gjorde ju som julen komplett då…  gla_thumb

En reaktion på ”Karelska piroger å vita pepparkakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s