Pepparkaksbak

Hej allihopa! Imorron är det Lucia å då måste man ju ha lite lussefika. Jag har inte köpt några pepparkakor, för jag ville baka dem själv. Jag tycker de är godast å förra julen blev det inget bak eftersom jag hade foten i gips å inte klarade av att vara uppe så länge utan att det började sprängvärka.
Av nån anledning har jag inte haft så bråttom med det, så när jag kom på att det är imorron vi ska ha dem fick jag eld i baken.

dsc_0032

Allt har tagit runt 4,5 timme, från det jag började med degen till det jag gräddade sista plåten. Mammas recept använder jag. Inget fusk med köpedeg.

dsc_0033

Jag har radion på mixmegapol som spelar julmusik för hela slanten å om inte det skulle ge julkänslor så vet jag inte vad som gör det. Doften av pepparkaka å julmusik. Det är jul det.

dsc_0039

Jag har bakat lite allt möjligt. Grisar, gubbar å gummor, stjärnor, blommor, månar å de där löven som jag tidigare sagt är mistelblad, men det stämmer ju inte alls så nu undrar jag om det ska föreställa järnek…?? Det är inte granar i alla fall, för det har jag också å de ser mer ut som…granar.

dsc_0041

I alla fall så blev de så himla goda! Håkan blev så glad när han klev in genom dörren å kände doften. Sen kunde han knappt sluta äta av dem  gla_thumb

dsc_0043

…så skönt, nu kan vi fira Lucia…lussebullar har vi redan i frysen…  mys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s