Mårbackabäbis

Nu har en till av mina pelargoner fått flytta hem igen. Tre står i köksfönstret å den fjärde måste jag ha i sovrummet. Den är så hög. Men då måste jag skaffa en fönsterlampa, eller två, så den får ljus under vintern. Det har ju funkat både här å hos Håkan så vi fortsätter så. Sen till sommaren får man klippa ner dem å sätta topparna i nya krukor. De är jättelätta att föröka, tåliga i tacksamma. Å så himla fina!

Varför den här är så hög å de i köket så låga beror på att den här inte är nerklippt. Det är en av pellisbäbisarna som har fått växa utan inblandning. De i köket är topparna från ett par andra, som fortfarande är kvar på ranchen, men som jag ska ta hem på söndag. De ska också stå i köksfönstret.

De är inte så duktiga på att blomma, ännu, men jag hoppas att det blir mer nästa sommar. De kanske inte har varit mogna att bli föräldrar, så de har inte velat ”så sina vildfrön” helt enkelt. Nåväl, det kommer väl i sinom tid.

dsc_0027-2

…nu ska jag kolla efter fönsterlampor…   mys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s