Hur det går med Vilma?

Jo, tack, Vilma tar medicinen bättre å bättre å hon har inte mått illa eller blivit dålig i magen, för jag ger den alltid i samband med att hon äter mat, men hon har tyvärr fått blod i urinen igen. Hon var ju bra några dagar.
Däremot kissar hon ordentligt nu, inte lika många småkluttar i sanden längre, men ibland sätter hon sej där hon inte ska. Det har med hennes “sjukdom” att göra. Hon är ju rumsren, det har vi sett att hon vet var hon ska gå å göra sina behov å gör dem oxå där alltsomoftast, men så händer det lixom en olycka då hon bara sätter sej å kissar där hon är.
Det tycker vi är bättre än inte alls, så vi säger ingenting, men lyfter henne till lådan om vi tar henne på bar gärning. Oftast är det för att katten är sjuk som den gör sådär. Ibland att den protesterar å väldigt sällan att den inte är rumsren. En katt vet att den ska gå på lådan utan att man egentligen behöver lära den det. Det hör till kattens natur att göra sina behov i sand, för de vill täcka över det. Men vi är så glada att hon kan kissa överhuvudtaget, så who cares att det hamnar lite fel då å då, det kommer hon att sluta med så fort hon blir frisk så vi koncentrerar oss på det nu.

Det är iallafall en vecka kvar tills maten ska ha gjort sin verkan. Är hon fortfarande inte frisk efter det måste vi tillbaka till veterinären så får de göra en grundligare undersökning. Hon verkar iallafall inte ha ont, som de brukar ha när det är nån inflammation eller infektion, så det är nog inte nåt sånt. Men vi vet nog mer om en vecka, det är bara att vänta å se.

DSC_0579[1]

…tålamod är lyckans moder…

2 thoughts on “Hur det går med Vilma?

Leave a Reply