En strålande lördag

Valle å Vilma är ute i det soliga vädret å Valle har redan tagit en sork, trots att Håkan har ställt ut en “råttskrämma”. Så effektiv var den.

IMGP2076

För första gången är blommorna rätt så fina fortfarande. Det kan ju bero på sorten vi valde denna sommar. Älskar grusnejlikan här nedan, den är en klar favvo å kommer att finnas här alla somrar framöver.

IMGP2078

Här har han inte fått tag på sorken än, men den som väntar på nåt gott…

IMGP2079

Petuniorna har blitt av med sina (o)hyresgäster å är ganska fina de med för att vara så här i mitten på september.

IMGP2084

Å så lobelian i mjölkhämtarn.

IMGP2083

En till favvo är bacopan. Den är oxå en självklar sort som kommer att pryda sin plats fler somrar framöver. Fortfarande så fin!

IMGP2085

Håkan håller på å jobbar med golvluckan i köket. Det var ju inte en dag för tidigt. Vilma följer arbetet med största intresse.

IMGP2088

Å så åt vi frukost. Rostad macka med flatrökt skinka å gurka. Gott som tusan, tycker Vilma. Ja om skinkan alltså.

IMGP2089

I skrivande stund kom Håkan å sa att Valle tagit en sork till. Jag gick ut för att kolla, men båda sorkarna var borta. Det sitter ett gäng kajor i granen. Kanske var det de som tog dem? Men de var förvånansvärt snabba.

Nu ska vi strax åka in till stan å shoppa lite. Jag måste ha svarta fin-skor på jobbet, fortsätter en tredje vecka i receptionen å då måste jag ha det. (Skulle egentligen ha köpt tidigare, men det har inte blivit av.) Ser ju kanske inte så bra ut med vit skjorta, svarta byxor, svart kavaj å träningsdojor, om än jag gillar Lasse Kronér, men på mitt jobb får man inte ha så. Har ju fått mina kläder, förutom västen, å ska fålla upp byxorna så jag måste köpa sån där remsa oxå, som man fållar upp gardiner med. Ni vet, som man stryker på å då klistras tyget ihop. Lätt som en plätt. Orka sitta å sy för hand lixom.

…återkommer senare å visar vad å hur det blev…  le

4 thoughts on “En strålande lördag

  1. Man ska inte klanka ner på sorkskrämman än eftersom han tog sorkarna på andra sidan huset, sen så varu inte så snabb när du skulle komma och titta på den andra råttan Valle tog utan du gick på dass efter att du fikat och då vet man ju hur länge det kan ta så det var därför du inte hann se innan skatorna eller vilka fåglar som nu tog råttorna som Valle tagit

    1. jag gick ut ca fem minuter efter du sa till om den, å även om det hade varit 30 minuter så hade det varit snabbt, för de brukar ju få ligga kvar en halv dag

Leave a Reply