Långsvansad ullus

Angående inlägget nedan, om ullöss, så är det inte alla som blir “långhåriga”, utan det finns tre sorter å den på bilden nedan kallas Pseudococcus longispinus ”den långsvansade ullusen”, har jag fått lära efter vidare undersökning.

Kanske är det så att det är den långsvansade som ger sej på utomhusväxter å den, som ser ut att bära en kofta med fransar, invaderar inomhusväxter. Jag vet inte, men jag har haft i en palettblad tidigare å de “bar kofta” medan de i rosentryn var “långhåriga” å bilderna jag sett på nätet visar detsamma. Bilden nedan är ullöss på en häck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s