Det blev sommar igen

Idag har varit en riktigt härlig dag. Sommaren återvände till oss. Det har ju som liknat höst mer, med det eviga regnandet och mörka kvällar så vi har kunnat tända ljus och haft lite myspys, som vi brukar på hösten.
Idag sken solen och det var varmt, men ändå rätt svala vindar så vi inte dog av värmeslag.
Och det var inte bara vi som gladdes åt väderskiftningen utan även de små kräldjuren kom fram för att sola.

Alma behöver man inte be två gånger att gå ut, man behöver bara öppna dörren så är hon där som en blixt och rusar ut, medan Vilma tar det lite piano och ligger lika gärna inomhus, under soffan där det är lite svalare, men ropar vi så kommer hon lunkande och är ute en stund hon med.

Det är inte bara sork de jagar, utan idag blev även en liten ödla offer för deras rovdjurslek. Inte samma som låg och solade dock. Jag räddade den undan Almas sylvassa klor och hoppas den inte var alltför skadad. Den hade iallafall fått släppa svansen, men det växer ju strax ut en ny, lite tjockare variant.

Blommorna mår gott när de har vattnats med regnvatten och solen skiner därefter, vilket gör att de växer så det knakar och blommar som aldrig förr.

En sommar som denna blev det inte mycket badande i stora poolen, trots att jag så kaxigt deklarerade att jag skulle bada oavsett väder. Nej, det är inte skönt att bada i kallvatten när det regnar, så därför tömmer vi stora poolen och fyller den lilla spa-poolen istället. Den kan man temperera hur man vill så då blir det mer badande när inte solen måste värma vattnet.

Grannkatten hade vägarna förbi och Vilma och Alma kikade nyfiket på den genom grinden. Den var in i garaget fram och tillbaka och kollade läget lite, innan den fortsatte sin dagliga promenad.

Vi spelade lite ringspel och Vilma håller koll på poängen.

…härligt att det blev lite sommar igen… 

Leave a Reply