Sommarsöndag

Sommarvärmen fortsätter, vi har 25°C i skrivande stund, klockan är snart fyra på eftermiddagen.
Vi har inte köpt några plantor ännu så ingen plantering av blommor, men vi får väl ta det nästa helg. Kanske rent på midsommarafton, vi ska ju ingenstans och ingen ska hit så vi kan ju göra vad vi vill, för vi är ju lediga. Men några perenner dyker upp så sakteliga, som akleja och prästkrage. Mina favoriter.

Och Alma, den lilla spjuvern, vi trodde ju att hon slutat leta efter hål att smita ut genom. Ja, jag vet inte om hon hittat nåt nytt, men vi satt iallafall ute på gården och åt glass och så skulle jag gå och kolla nånting vid bodan och när jag skulle gå tillbaka hörde vi nåt som lät som en jamande Alma. Och märkligt nog tyckte jag att det kom utifrån, alltså från andra sidan grinden. Och mycket riktigt, när jag går dit och kollar så ligger hon ju där och jamar så ynkligt. Hur har hon kommit ut? Vi har letat överallt och hittar inga rymningshål. Enda möjligheten är att hon tar sej ut under stora planket på nåt sätt, men vi vet inte. Nu har hon inte smitit mer idag, än så länge, men vi får se hur länge det tar innan vi får hämta henne igen.

Rosentryn blommar också så fint, men ni ser ju på löven att det är nåt som inte är riktigt friskt. Kanske larver som lägger ägg så där eller nåt…?

Nu har snart rönnarna blommat färdigt och de skräpar nåt så kopiöst. Syrenen kommer nog att blomma lagom till midsommar, som vanligt. De är så fina! Jag vill ha bondsyrener i alla färger. Lila, ljusblå och rosa.

Vilma är så söt…jag la mej i gräset i skuggan, för det var så jäkla varmt så jag håll å dog, då kom hon och la sej intill och låg och rullade på rygg och riktigt ålade ner sej i det svala gräset, ni vet så där så hon dunkar ner huvudet i gräset först och sen rullar över, och man riktigt såg hur hon tyckte det var mysigt. Älskade lilla hjärtat

Ena buketten från förra fredagen står än och är så fin. Visste man inte bättre skulle man kunna tro att de var av plast.

Och idag började vi fylla poolen. Jag längtar så tills den är full och ca 21°C så att vi får bada. Det är så längesen. Visst doppade jag mej förra sommaren nere på stranden där jag bor, men det blev bara en enda gång.
De säger ju att denna sommar kommer bli som den 2018, så nu är vi förberedda. Härligt!

...återstår fyra dagars arbete, sen ledig igen…hoppas det är badväder då… 

Leave a Reply