Vindar som biter så in i märgen

Hallå hej alla! Har ni sommar än?
Här är det aningen sämre sparkföre och lite grönare träd, men det är allt.
Eller jah, idag är det 11° C och lite varmt i solen, där det läar vill säga, men det kommer väl mulna på och regna snart vad det lider. Blåser gör det också mest varje dag. Friska nordostliga vindar som biter hårdare än man förtjänar i kind, märg och ben.

Vi skulle så stort gräva bort komposthögen i hörnet av tomten, för Alma, den lilla rackaren, smet över till grannen igår och de har staket runt hela huset, med stängda grindar, så det kändes som fel att bara öppna och traska in som den naturligaste sak i världen, men som tur var nådde Håkis henne över staketet. Hon satt där och jamade så ynkligt när jag var ute och ropade på henne, men medan jag hade gått runt hela vår tomt och över de andra grannarnas, för att komma dit, hade de släppt ut hundarna så Alma låg och gömde sej och vågade inte komma fram till mej, och eftersom jag aldrig hade nått henne ändå så fick Håkis gå.

Komposthögen är mest bara jord och rötter så det gick inte att gräva för hand, så Håkis skulle ta det med traktorn, men den var inte alls med på det och bara somnade mitt i allt.

Ni ser ju att det inte är högt alls att hoppa över, men hon har inte gjort det tidigare, vet inte varför hon fick för sej det nu plötsligt. Men vi tror att hon blev ordentligt spooked när hundarna kom ut och skällde så kanske hon inte gör om det, fast inget vi tänker riskera så hon får helt enkelt hålla sej inne tills vi fått bort högen och Håkis har satt på en rullist där med.

Vi har inte fått nån ordning på torpet ännu p.g.a denna kyliga försommar, men det till trots tittar en ensam liten jordgubbsblomma fram under bladverket. Vi ska för övrigt göra om och mura upp en ny, lite större, rektangulär låda och sätta om allt och få bort ogräset som vuxit sej allt starkare när jag inte varit här och hållt rent.

Skulle vilja plantera om brudspirean också. Och rosenbusken som blommar dubbelt och doftar sååå ljuvligt. Den står intill komposten nu och blir allt mindre och dör snart.

En liten styvmorsviol solar sej.

Och blåtryn blommar. Den har tagit sej ganska bra, men mår väl inte allra bäst den heller där den står. Jag vet inte vad det är för sjuka de får, både blåtryn och rosentryn, men nånting är det som drabbar dem så fort löven har slagit ut.
Det var för övrigt rosentryn som hade de där långhåriga ullössen en sommar för längesen. Jag var helt överrumplad, för jag har aldrig sett nåt sånt tidigare. Löss som har lång päls som fladdrar i vinden, liksom…WTF!!

ja ja, sommarn kommer väl igång strax här med…vi får ha tålamod helt enkelt… 

Leave a Reply