Andra semesterdagen

Vad har vi gjort hittills då, på vår ledighet? Faktiskt inte mycket. Vi har chillat och haft det skönt, men idag har vi planerat lite mer husbilsbygge och vi ska åka och mäta så vi vet hur många panelskivor och dylikt vi behöver. Vi ska ju inte ha panel under sängen tillexempel, som de flesta gör, de panelar hela väggarna innan de bygger säng och köksskåp, det ska inte vi göra, utan bara det som syns, för vi måste tänka på lastvikten, så jag antar att vi bygger stommarna till allt först och sen panelar väggarna och därför måste vi ju veta hur mycket det går åt så vi inte köper för mycket.

Igår gjorde vi egen pizza tillsammans, en med vegofärs som jag först stekte och kryddade och hällde över lite köttbuljong och sweetchilisås. Det är mozzarellaost under. Glömde dock pizzakrydda eller oregano, men det gick bra ändå. Och så är det champinjoner, körsbärstomater och lök. Tomatsåsen är Dolmio pastasås.
Varför gör inte pizzeriorna såna så veganerna och vegetarianerna har lite godare alternativ?

Den blev så god! Håkis sa att han undrar om det inte är den godaste pizzan han ätit ever. Pizzabotten är jätteenkel, det är bara vatten, mjöl, flytande smör/margarin, salt och bakpulver. Inget som behöver jäsa.

Och så tog jag mej äntligen i kragen och färdigställde min “skräddari”. Den blev så bra! Jag älskar den! Alldeles perfekt i storlek. Har beställt mer Lettlopi i svart och olika färger så det blir fler, fast med andra mönster då. Jag har sparat flera olika i mobilen, som jag tagit en skrämdump av, så det är bara att välja och vraka. Tror jag kommer ha två på gång samtidigt, en enfärgad som bara är slätstickning och en flerfärgsstickning som jag kan vila ifrån, men ändå ha nåt att arbeta på. Fast är det nåt som ser ut att bli riktigt snyggt så kan jag inte lämna ifrån mej den, utan det blir att man vill fortsätta, “bara en rapport till”, ni vet…
Nu är jag snart klar med den svarta med färgprickar i. Det är inte så många varv innan jag ska börja med halsringningen, så jag visar sen. Och jag har varit så förutseende att jag redan har sytt ihop under armarna, så jag har inte ens det kvar att göra när det är klart. Och jag har knappt några trådar att fästa då jag tagit med dem i stickningen. Det ska jag anamma i alla mina stickningar i fortsättningen, förutom i flerfärgs, för det går ju inte, det syns ju.
Nu fortsätta med den svarta och ses senare. Må väl! ♥

…vi har haft sol varje dag… 

Leave a Reply