Strax dags

Igår åkte vi till ranchen för att dra fram bussen och köra den till gården så att vi kan börja jobba på den när vi är lediga i slutet på mars.
Det blir mycket sånt där trist till en början. Det ska dras kablar och isoleras och fixas med rost och sånt först, vilket är ett måste, men inte så kul. Jag hoppas att det går fort så vi får börja med inredningen, för det är ju det som är det roliga. Och allra helst när allt är på plats och man får börja dekorera. Sååå kul! Och tänk när vi rullar iväg på vår allra första resa.
SOOOM jag längtar!!

Vi sitter och letar saker och jämför priser och har väl beställt det mesta nu. Det är mycket man måste tänka på när det kommer till husbilsbygge. Isoleringen får inte suga åt sej fukt och det får inte väga mycket. Hur bygga golv och tak utan att tappa för mycket på höjden? Vilken sorts belysning ska vi ha? Hur stort kylskåp? Vilken sorts spis? Var placerar vi bäst färskvattentanken och gråvattentanken? Hur gör vi med toan? Ska vi ha sittplatser eller sitter vi bara i sängen? Hur göra sängen lagom lång för Håkis utan att det tar för mycket plats? Dusch inne eller bara ute? Vilka solpaneler är effektivast och samtidigt lätta? Litiumbatteri eller vanligt bilbatteri?
Alla elprylar ska gå på 12 v, men vi ska ha även ha ett uttag på 220 v så vi kan till exempel ha en vanlig kaffebryggare.
Det är tur jag har en Håkis som, när han blir intresserad av något, verkligen snöar in sej på det och lär sej allt som är värt att veta. En själv skulle ju bara “Aaa men den här färgen var ju jättesnygg!”

En liten ekorre har sprungit i nysnön och lämnat så söta spår efter sej. ♥

…får se när vi blir klar med den…en tjej fick sin färdig på 36 dagar, så det finns ju hopp… 

*längtar*

2 thoughts on “Strax dags

  1. Hahaha det där med 36 dgr kan du nog slå ur hågen, kommer att ta ett tag, sen så är den inte rostig, har farit lite färg här o var från stensprut o dyl så man får bättra den, men det blir kul att bygga och jo ja längtar med tills vi kan damma iväg

Leave a Reply