Julbestyr och lite ny snö

Så blev det återigen fredag och en ny ledig helg är i antågande.
Jag har en deg på jäsning i skrivande stund…och med det menar jag förstås inte att jag är gravid eller så, utan bokstavligen, jag ska baka mera munkar. Nu en dubbel sats mot det jag gjorde innan. Och nu har jag bytt ut ett kryddmått salt mot en halv tesked. Degen är gudomligt god så nu blir de nog precis som jag vill ha dem.
Jag ska baka mycket munkar innan oljan hinner bli för gammal. Jag ska omorganisera i frysarna så jag bara har bullar, bröd och glass i ena. Måste ju få plats med mitt bak. Jag ska baka mjuk pepparkaka också. Och vanliga pepparkakor så småningom, men de behöver ju inte vara i frysen.
Vad jag också vill baka är smördegsstjärnor, ni vet de med plommon i, toppad med florsocker. Men de tror jag att jag bakar ett par stycken just när jag ska ha dem. Inte ett gäng att frysa in. Man tar ju bara en smördegsplatta och delar den, skär in en bit från alla hörn, fyller med plommonpure och sen viker man dess traditionella form. Hur lätt som helst, så inte behöver man baka många på en gång.
Jag har gjort mera sima också, nu med farinsocker så nu är drycken så mörk som den ska vara. Snart ska de ställas i kylen och imorgon är de färdiga att dricka. Fast vi hinner nog med att smaka redan ikväll om jag ställer en flarra på balkongen.

Ja, det är såna julbestyr jag har nu i dagarna, men det är bara mysigt så här i advent, med julmusik i bakgrunden.
Och lite ny snö har vi fått, så det är vitt och fint och lyser upp lite i mörkret.
Älskar’t!

…får se om det får ligga kvar nu eller om det hinner smälta bort ännu en gång… 

Leave a Reply